top of page

Assessorament El Roure

És una forma d’acompanyament a mares i pares sobre qualsevol aspecte del procés familiar de criança dels vostres fills i filles.

El procés de la criança dels fills i filles és una de les experiències més valuoses a la vida adulta. La realitat quotidiana de relació amb el fills i filles ens genera  interrogants i ens obre la mirada sobre allò que es dóna, tant fora com dins nostre. 

 

Volem aportar la nostra experiència d’acompanyament a mares i pares des de 2001, una mirada externa i alhora propera, que engloba el procés integral de les famílies amb filles i fills d'entre 3 i 16 anys.​

La pràctica pedagògica de qualsevol professional és un repte permanent, en el que cal fer front a situacions noves, difícils, a vegades conflictives, tant en l'àmbit de la intervenció amb una criatura determinada com en l'àmbit de tot un grup.

Sovint les eines que tenim no són suficients i necessitem revisar els nostres patrons i tendències personals i professionals, ampliar la nostra mirada vers la nostra tasca i desenvolupar la nostra percepció de les necessitats de les criatures. També, necessitem renovar i innovar les concepcions i formes de funcionament pedagògic que sovint tenim integrades i no són coherents amb el que considerem adient o interessant.

Cada dia són més les famílies i professionals que es plantegen crear escoles o espais d'educació viva per a infants o adolescents.

 

Sovint tenim clar el que no volem, però no és tan fàcil concretar el que volem. D'altra banda, un espai educatiu implica atendre aspectes molt diferents, com ara la gestió, l'organització interna, l' adequació d'espais i materials, la dinàmica d'activitats i la metodologia, l'observació i acompanyament de processos d'aprenentatge, la comunicació interna i externa, la participació i suport a mares i pares en la seva

Assessorament El Roure

La realitat quotidiana amb les criatures ens genera interrogants i ens convida a obrir-nos a allò que es dóna, tant fora com dins nostre.

 

Sovint les eines que tenim no són suficients i necessitem revisar els nostres patrons i tendències personals o professionals, renovar les concepcions i formes de funcionament que tenim integrades i no són coherents amb el que veritablement volem.

Volem aportar la nostra experiència d’acompanyar a mares, pares i professionals des del 2001, a través d’una relació propera.

A les sessions desgranarem situacions concretes que estigueu vivint de manera que ens apropem a percebre l’estat intern i les necessitats dels nens, nenes i adolescents. 

Us convidarem a observar amb detall, a interpretar llenguatges verbals i no verbals, a reflexionar… i també a conèixer i atendre les vostres pròpies necessitats.

sotabosc 2.jpeg

El propòsit és que pugueu veure noves perspectives, comprensions i solucions a les dificultats i conflictes que sorgeixen.

Com a professionals (educadores, escoles o instituts, col·lectius educatius, etc.) ens aproparem tant des d'un vessant més conceptual i teòrica com des d'un acompanyament proper al quotidià, per tal d'implementar canvis significatius en la pràctica educativa.

 

Podem fer-ho en sessions individuals o grupals i en format virtual o presencial, tant en castellà com en català.

En totes les opcions podem fer una vídeo trobada prèvia gratuïta en la que us podrem donar més informació i respondre als vostres dubtes.

 

formacions@elroure.org

Assessorament professionals.jpg

Testimonis

​Al principio de curso, ante tanta incertidumbre, saber que Roure ofrecía apoyo a las familias que obtábamos por una educación no convencional en casa, fue para nosotros una gran alegría. Lo recibimos como el soporte que necesitábamos.

Ahora ya, a finales del curso, puedo verificar que, en efecto, el apoyo de Begoña, su mirada, guía y experiencia ha sido un puntal indispensable para mí. Ha sido un poner orden, un sentirme acompañada, un poder compartir tantas dudas que se ponen por el camino.

A pesar de la distancia geográfica nos hemos sentido bien "arropados".

Sólo puedo estar agradecida por la escucha y ayuda recibidas.

Muchas gracias a todo el equipo!!

María

Me ha sorprendido lo que puede salir de mí misma, hasta el punto de encontrar las respuestas en mí.
 
Pep
 

Una luz que alumbra el entendimiento de la propia experiencia de educar y acompañar, desde 

un sitio nuevo.

María

Para nosotros ha sido un viaje muy gratificante, estamos muy agradecidos de haber podido recibir su apoyo! Hemos profundizado en el conocimiento de nuestros hijos y nosotros mismos, y de las relaciones que establecemos. Nos hemos sentido escuchados y aliviados con sus palabras, hemos adquirido nuevas miradas y nuevas herramientas para hacer el día a día más enriquecedor y menos caótico.

 Los materiales nos los guardamos para utilizarlos cuando tengamos más energía. Lo que nos ha resultado más provechoso han sido las charlas con Begoña. La periodicidad de los encuentros nos parece idónea. ¡Valoramos mucho la posibilidad de poder hablar de temas tan diversos relacionados con la educación de nuestros hijos!

 

¡Muchas gracias!!

Marta y Genís

bottom of page