La formació per a adults
El Roure
 
Oferim aquest espai dedicat al procés d’aprenentatge dels adults al voltant de la recerca d’una educació viva i respectuosa.

 

La formació que ofereix El Roure  és una proposta dirigida a les persones que esteu interessades en l'educació des d'una mirada de respecte a l’essència de la infància. Es tracta de crear una plataforma de trobada col·lectiva per una pràctica pedagògica viva i pròpia de cada persona.  

 

Aquesta proposta vol nodrir una mirada àmplia, també vers el que no és aparent; una percepció del que realment es dóna en el fet educatiu, la consciència d'allò que ens dificulta aquesta percepció, un pensament propi i creatiu.

Convidem a que cada participant se senti a l’hora connectat amb si mateix i amb consciència de pertànyer al grup. El punt de partida seran propostes de vivències individuals o grupals que ens permetin entrar en l’atenció present, l'observació i la reflexió, des de la nostra pròpia realitat i la dels altres. El company de viatge serà El Roure, la seva línia, recorregut i experiència pedagògica. El camí, el que cadascú pugui i desitgi recórrer, el que el grup  aculli.

 

 

ACOMPANYANTS DEL GRUP

Begoña González (co-fundadora i coordinadora pedagògica)

1962, Madrid.

 

Mestra, formadora i mare. Des de l’adolescència em vaig interessar per l’educació com a vehicle fonamental de canvi individual i social. 

Des d'aleshores vaig explorar també diferents camins de creixement personal, espiritual i professional, com ara el ioga, la meditació, el tai-txi, el Seitai, Vedanta, la Sistèmica familiar i pedagògica, la Comunicació no violenta, la facilitació de grups, etc. Els llenguatges expressius com la plàstica, l’expressió corporal i el ball, la escriptura o el cant, sempre han estat importants a la meva formació i en el coneixement de mi mateixa. 

Al 1996 vaig co-fundar La Casita, projecte d’educació respectuosa a Barcelona per a infants de 1 a 6 anys. 

 

Al 2000 vaig co-fundar El Roure, a Mediona (Barcelona). L’ampliació del projecte de 3 a 15 anys, la ubicació a un entorn rural i el creixement de l’escola en número de famílies, van enriquir i fer madurar la meva experiència personal i professional. 

Des del 2000 he col·laborat com a formadora o assessora en diferents esdeveniments i formacions a la Xell, escoles i universitats de Barcelona, Girona, Tenerife, Màlaga, València, Madrid.

Des del 2009 formo part de la cooperativa de treball que gestiona l’escola.

Paco Robles Planas (membre de l'equip pedagògic).

1980, L’hospitalet de Llobregat.

 

Educador, formador i pare.

Des del 1999 m’he dedicat professionalment a l'acció i formació  educativa i pedagògica des de tres grans vessants: la social, la del lleure i l'experimental.

He encarnat multiplicitat de rols dins les organitzacions on he participat com ara monitor, director i formador d'educació en el lleure, animador sociocultural, cuidador, tècnic integrador social, educador de carrer, de pisos tutelats, coordinador i director d'entitats socials i de lleure, acompanyant.

Al 2006 vaig dissenyar i engegar el centre obert juvenil DIN-@MIKS dins l’estructura municipal dels serveis socials de l’Ajuntament d’Amposta, Montsià.

 

Al 2009  em vaig atansar a El Roure convidat per na Begoña cercant viure una experiència humana més profunda i comunitària al voltant de l'acompanyament pedagògic. Dins El Roure he coordinat les 3 etapes pedagògiques (actualment la de secundària) i he col·laborat com a formador o assessor en esdeveniments de la Xell, col·lectius, escoles i universitats de Barcelona, Manresa i Madrid. 

Des del 2010 formo part de la cooperativa de treball que gestiona el projecte.

 

Consulteu la formació d'El Roure pel curs 2019-2020.

 

L'assessorament
 

En el context i trajectòria d'una educació lliure, viva i respectuosa, l'experiència de recerca pedagògica ha estat i segueix essent un procés fascinant. Sobre el punt de partida dels plantejaments que ens atreuen, es va generant un moviment personal i col·lectiu en permanent contacte amb la realitat quotidiana de relació amb les nenes i els nens.

Ens impulsen els nostres propis interrogants i ens alimenta l'atenció en allò que ens dóna, tant fora com dins de nosaltres mateixos.

 

 

 

Volem compartir aquesta experiència de recerca de El Roure, en la mesura que pugui enriquir la pròpia experiència de persones i equips que formen part d’altres projectes pedagògics.

En aquesta proposta d’assessorament pretenem plantejar qüestions, anàlisis i reflexions que per a nosaltres han estat i són importants des de la realitat, les possibilitats i les limitacions de cada projecte en particular. Estem disponibles per adaptar l’estructura d’aquest assessorament a les necessitats i a la demanda de cada projecte.

 

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per demanar més informació o concretar la vostra necessitat, al correu electrònic info@elroure.org.

 
Els tallers
Oferim la nostra experiència pedagògica fora de l’espai de El Roure en diferents formats: formació anual El Roure, taller monogràfic, coloqui i, assessorament pedagògic.

 

 

El marc del nostre plantejament dels tallers és el mateix que expliquem a l’apartat de formació.

 

Els continguts dels tallers, així com la durada, s’acorden a partir de les necessitats i demanda de l’entitat organitzadora.

645 38 98 22 · 93 742 80 30 / info@elroure.org / 08773 Sant Joan de Mediona (Alt Penedès. Barcelona) 

  • Facebook Negro Square