Facilitadores
El Roure
 

Begoña González (co-fundadora i coordinadora pedagògica)

1962, Madrid.

 

Mestra, formadora i mare. Des de l’adolescència em vaig interessar per l’educació com a vehicle fonamental de canvi individual i social. 

Des d'aleshores vaig explorar també diferents camins de creixement personal, espiritual i professional, com ara el ioga, la meditació, el tai-txi, el Seitai, Vedanta, la Sistèmica familiar i pedagògica, la Comunicació no violenta, la facilitació de grups, etc. Els llenguatges expressius com la plàstica, l’expressió corporal i el ball, l'escriptura o el cant, sempre han estat importants a la meva formació i en el coneixement de mi mateixa. 

Al 1996 vaig co-fundar La Casita, projecte d’educació respectuosa a Barcelona per a infants d'1 a 6 anys. 

 

Al 2000 vaig co-fundar El Roure, a Mediona (Barcelona). L’ampliació del projecte de 3 a 15 anys, la ubicació a un entorn rural i el creixement de l’escola en número de famílies, van enriquir i fer madurar la meva experiència personal i professional. 

Des del 2000 he col·laborat com a formadora o assessora en diferents esdeveniments i formacions a la Xell, escoles i universitats de Barcelona, Girona, Tenerife, Màlaga, València, Madrid.

Des del 2009 formo part de la cooperativa de treball que gestiona l’escola.

 

 

foto Bego_p.jpg

Paco Robles Planas (membre de l'equip pedagògic).

1980, L’hospitalet de Llobregat.

 

Educador, formador i pare.

Des del 1999 m’he dedicat professionalment a l'acció i formació  educativa i pedagògica des de tres grans vessants: la social, la del lleure i l'experimental.

He encarnat multiplicitat de rols dins les organitzacions on he participat com ara monitor, director i formador d'educació en el lleure, animador sociocultural, cuidador, tècnic integrador social, educador de carrer, de pisos tutelats, coordinador i director d'entitats socials i de lleure, acompanyant.

Al 2006 vaig dissenyar i engegar el centre obert juvenil DIN-@MIKS dins l’estructura municipal dels serveis socials de l’Ajuntament d’Amposta, Montsià.

 

Al 2009  em vaig atansar a El Roure convidat per na Begoña cercant viure una experiència humana més profunda i comunitària al voltant de l'acompanyament pedagògic. Dins El Roure he coordinat les 3 etapes pedagògiques (actualment la de secundària) i he col·laborat com a formador o assessor en esdeveniments de la Xell, col·lectius, escoles i universitats de Barcelona, Manresa i Madrid. 

Des del 2010 formo part de la cooperativa de treball que gestiona el projecte.

 

 

foto Paco.jpg

Clara Jiménez Rodríguez (membre de l'equip pedagògic)

1991, Barcelona.

 

Educadora Social.

Busco experiències relacionades amb el cos, la natura, el creixement personal, els processos de grup i l’educació.

 

La curiositat per comprendre la complexitat del món de les relacions humanes, familiars i relacions amb una mateixa han fet que mica en mica, la meva vida agafi forma i direcció.  És així, com m’he anat formant en Intervenció Sistèmica per a família i infància a través de les constel·lacions familiars, Pedagogia Sistèmica i Psicomotricitat, entre altres, que m’ajuden a seguir formulant preguntes i generant reflexions vinculades a la construcció del caràcter i les relacions socials i familiars. Al mateix temps que he estat cercant cap a fora, he sentit la necessitat de mirar cap endins, fent un procés continuat de revisió personal.

Al 2011 vaig aterrar a El Roure per tal de realitzar les pràctiques de la carrera i, a partir d’aquí, l’experiència educativa i organitzativa em va atrapar. Des de aleshores he participat i coordinat les tres etapes. 

Des de 2015 formo part de la cooperativa de treball que gestiona el projecte.