Formació i assessorament
El Roure
 
Oferim aquest espai dedicat al procés d’aprenentatge dels adults al voltant de la recerca d’una educació viva i respectuosa.

 

La formació que ofereix El Roure  és una proposta dirigida a les persones que esteu interessades en l'educació des d'una mirada de respecte a l’essència de la infància. Es tracta de crear una plataforma de trobada col·lectiva per una pràctica pedagògica viva i pròpia de cada persona.  

 

Aquesta proposta vol nodrir una mirada àmplia, també vers el que no és aparent; una percepció del que realment es dóna en el fet educatiu, la consciència d'allò que ens dificulta aquesta percepció, un pensament propi i creatiu.

 

Convidem a que cada participant se senti a l’hora connectat amb si mateix i amb consciència de pertànyer al grup. El punt de partida seran propostes de vivències individuals o grupals que ens permetin entrar en l’atenció present, l'observació i la reflexió, des de la nostra pròpia realitat i la dels altres. El company de viatge serà El Roure, la seva línia, recorregut i experiència pedagògica. El camí, el que cadascú pugui i desitgi recórrer, el que el grup  aculli.

 

 

 
Formació anual
Monogràfics

En aquesta Formació ens endinsarem en els temes i aspectes que considerem fonamentals per a un acompanyament integral i respectuós del creixement dels infants i adolescents des de la nostra visió i pràctica pedagògica. 

Els monogràfics ens permeten enfocar la mirada en un tema o aspecte concret de l'experiència educativa des de la visió de El Roure, entrant en detall i profunditat a través de l'experiència enriquida pel compartir en grup. 

Formació juliol

Durant cinc dies oferim una sèrie de monogràfics independents amb la intenció de focalitzar la mirada i aprofundir en temes i aspectes que, segons la nostra experiència de formació, són d'especial interés, al mateix temps que introdueixen i apropen la visió educativa de El Roure. La possibilitat de fer els cincs monogràfics seguits pot representar una mostra significativa del que pot oferir la Formació anual. 

Formació externa
Oferim compartir la nostra experiència pedagògica a través de les formacions i assessorament, tant a l'espai de El Roure com fora, en qualsevol indret de Catalunya, Espanya i altres de parla castellana. 

 

Adaptem el format, la durada i els continguts a les necessitats de cada entitat, projecte educatiu o grup de famílies i/o professionals. 

Els formats que tenim establerts són: formació anual El Roure (versió 1 curs o versió 2 cursos), monogràfic, xerrada-col·loqui i assessorament pedagògic.

Podem estudiar conjuntament amb l'entitat interessada, la possibilitat de fer una formació o assessorament telemàtic. 

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per demanar més informació o concretar la vostra necessitat, al correu electrònic info@elroure.org.

 
L'assessorament

En el context i trajectòria d'una educació lliure, viva i respectuosa, l'experiència de recerca pedagògica ha estat i segueix essent un procés fascinant. Sobre el punt de partida dels plantejaments que ens atreuen, es va generant un moviment personal i col·lectiu en permanent contacte amb la realitat quotidiana de relació amb les nenes i els nens.

Ens impulsen els nostres propis interrogants i ens alimenta l'atenció en allò que ens dóna, tant fora com dins de nosaltres mateixos.

 

 

 

Oferim la nostra experiència pedagògica fora de l’espai de El Roure en diferents formats: formació anual El Roure, taller monogràfic, col·loqui i assessorament pedagògic.

 

 

Volem compartir aquesta experiència de recerca de El Roure, en la mesura que pugui enriquir la pròpia experiència de persones i equips que formen part d’altres projectes pedagògics.

En aquesta proposta d’assessorament pretenem plantejar qüestions, anàlisis i reflexions que per a nosaltres han estat i són importants des de la realitat, les possibilitats i les limitacions de cada projecte en particular. Estem disponibles per adaptar l’estructura d’aquest assessorament a les necessitats i a la demanda de cada projecte.

 

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per demanar més informació o concretar la vostra necessitat, al correu electrònic info@elroure.org.

Hem participat / col·laborat amb:

- UB (Universitat de Barcelona)

- UAB (Universitat Autònoma de Barcelona)

- Universitat de Girona

- Universitat de Valencia

- Universitat de Manresa

- Universitat de Baeza

- Universitat rey Juan Carlos (Madrid) 

- La Semilla Violeta (Madrid)

- Fundació Ser.Gi (compromís, acció social i pedagogia)

- CAIEV (Centre d’assessorament i investigació d’educació viva)

- XELL (xarxa d’educació lliure)

- IES Jacint Verdaguer (St. Sadurní d’Anoia)

- IES Congrés Indians (Barcelona)

- Projecte educatiu “A la vida” (Madrid)

-Projecte educatiu “El Submarí lila”(Tarragona)

- Projecte educatiu “Alaire” (Tenerife)

- Grup Bharti Kumari (Madrid)

- Associació “Creixem en Tribu” (Vilafranca del Penedès)

Testimonis participants
en la formació anual

"M’ha sorprès el que pot sortir de mi mateixa, fins al punt de trobar les respostes en mi."

"M'emporto una manera de conèixer-me a mi mateixa, als altres i al que m’envolta, més oberta, més pacient, més profunda i més respectuosa. M'emporto el coneixement que res està escrit, que cadascú aprèn amb la seva mirada i que la força del grup és necessària. Aquest curs m’ha ajudat a perdre pors i a trencar barreres. El fet d’experimentar en grup i individualment cadascun dels apartats fa que no oblidis l’experiència i quedi gravada en el teu interior.

"Buenísimo, inspirador, me ha ayudado a enmarcar ideas y conceptos, a poner palabras con un por qué. La metodología fantástica. Increíble el aprendizaje con las dinámicas, muy autónomo y a la vez, ganamos mucho en el compartir."

Un coneixement més precís de tot el que significa participar d’un projecte pedagògic com El Roure: el coneixement de la “forma de fer”, de l’acompanyament emocional i dels aprenentatges, de la resolució de conflictes...

"Sentir cómo a través de la formación nacen y se nutren nuevas experiencias sobre cómo vivimos la educación. Ver, escuchar y experimentar desde una voz que para mí tiene luz y experiencia. Una luz que alumbra el entendimiento de la propia experiencia de educar y acompañar, desde un lugar nuevo."

"M’enduc una motxilla carregada d’aprenentatges i vivències, també una motxilla oberta de dubtes, debats, reflexions... Me’n duc creixement i evolució. La metodologia m’ha agradat molt, amb espai per a la reflexió, partint des de la pràctica per arribar a llocs “desconeguts”."

"Per a mi aquesta formació ha estat clau en el camí d’autoconeixement de mi mateixa com a persona, com a dona i com a mare. Valoro molt positivament el fet d’experimentar allò que es parla en cada sessió i d’abordar-lo des de les diferents dinàmiques. També em resulta molt útil el material complementari que rebem."

645 38 98 22 · 93 742 80 30 / info@elroure.org / 08773 Sant Joan de Mediona (Alt Penedès. Barcelona) 

  • Facebook Negro Square