Formació El Roure
 
La formació El Roure és una experiència d’aprenentatge adreçada a persones interessades en una educació que recolzi el desenvolupament del propi potencial vital i que col·labori a la transformació de la societat.

 

L'experiència de recerca pedagògica ens sembla un procés fascinant que ens fa créixer com a persones a càrrec d’infants i adolescents.

Volem recolzar aquesta cerca i compartir el nostre recorregut com a escola viva des de l’any 2001 i com a centre formador per a professionals, mares i pares, des del 2008.

Què és? 

És una experiència d’aprenentatge adreçada a persones interessades en una educació que recolzi el desenvolupament del propi potencial vital i que col·labori a la transformació de la societat.

 

 

Volem nodrir la nostra mirada cap a una percepció i consciència més clara, directa i profunda d’allò que es dóna a les situacions de criança i aprenentatge d’infants i adolescents. Mirem també allò que ens dificulta aquesta percepció com adults afectats pels models familiars i culturals viscuts.

 

​Com ho fem?

 

Proposem trobades col·lectives per viure i compartir el procés d’aprenentatge personal. Convidem a que cada participant se senti alhora connectat amb si mateix i amb consciència de pertànyer al grup.

 

El punt de partida són propostes de dinàmiques vivencials tan individuals com grupals. Ens proposem recollir el que ens poden aportar a través del sentir i la reflexió individual i col·lectiva.

 

El company de viatge serà El Roure, la seva línia, recorregut i experiència pedagògica, així com l’aportació de cada participant. El camí, el que cadascú pugui i desitgi recórrer, el que el grup aculli.

 

IMG_0428.JPG
IMG_20161015_123118.jpg
 
Formació El Roure

En aquesta Formació ens endinsarem en els temes i aspectes que considerem fonamentals per a un acompanyament integral i respectuós del creixement dels infants i adolescents des de la nostra visió i pràctica pedagògica. 

Monogràfics
IMG_0413.JPG

Els monogràfics ens permeten enfocar la mirada en un tema o aspecte concret de l'experiència educativa des de la visió de El Roure, entrant en detall i profunditat a través de l'experiència enriquida pel compartir en grup. 

En totes les opcions formatives podem fer una vídeo trobada prèvia gratuita en la que us podrem donar més informació i respondre als vostres dubtes.

Formació A mida

Volem compartir la nostra experiència pedagògica a través de les formacions, tant a l'espai de El Roure com fora, a qualsevol indret de Catalunya, la resta d'Espanya i Hispanoamèrica.

CONTACTA AMB NOSALTRES:

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per demanar més informació o concretar la vostra necessitat, al correu electrònic:
                          formacions@elroure.org.

IMG_0430.JPG
20191214_171713.jpg
Hem participat / col·laborat amb:

- UB (Universitat de Barcelona)

- UAB (Universitat Autònoma de Barcelona)

- Universitat de Girona

- Universitat de Valencia

- Universitat de Manresa

- Universitat de Baeza

- Universitat rey Juan Carlos (Madrid) 

- La Semilla Violeta (Madrid)

- Fundació Ser.Gi (compromís, acció social i pedagogia)

- CAIEV (Centre d’assessorament i investigació d’educació viva)

- XELL (xarxa d’educació lliure)

- IES Jacint Verdaguer (St. Sadurní d’Anoia)

- IES Congrés Indians (Barcelona)

- Projecte educatiu “A la vida” (Madrid)

-Projecte educatiu “El Submarí lila”(Tarragona)

- Projecte educatiu “Alaire” (Tenerife)

- Grup Bharti Kumari (Madrid)

- Associació “Creixem en Tribu” (Vilafranca del Penedès)

Testimonis participants
en la formació anual

"M’ha sorprès el que pot sortir de mi mateixa, fins al punt de trobar les respostes en mi."

"M'emporto una manera de conèixer-me a mi mateixa, als altres i al que m’envolta, més oberta, més pacient, més profunda i més respectuosa. M'emporto el coneixement que res està escrit, que cadascú aprèn amb la seva mirada i que la força del grup és necessària. Aquest curs m’ha ajudat a perdre pors i a trencar barreres. El fet d’experimentar en grup i individualment cadascun dels apartats fa que no oblidis l’experiència i quedi gravada en el teu interior.

"Buenísimo, inspirador, me ha ayudado a enmarcar ideas y conceptos, a poner palabras con un por qué. La metodología fantástica. Increíble el aprendizaje con las dinámicas, muy autónomo y a la vez, ganamos mucho en el compartir."

Un coneixement més precís de tot el que significa participar d’un projecte pedagògic com El Roure: el coneixement de la “forma de fer”, de l’acompanyament emocional i dels aprenentatges, de la resolució de conflictes...

"Sentir cómo a través de la formación nacen y se nutren nuevas experiencias sobre cómo vivimos la educación. Ver, escuchar y experimentar desde una voz que para mí tiene luz y experiencia. Una luz que alumbra el entendimiento de la propia experiencia de educar y acompañar, desde un lugar nuevo."

"M’enduc una motxilla carregada d’aprenentatges i vivències, també una motxilla oberta de dubtes, debats, reflexions... Me’n duc creixement i evolució. La metodologia m’ha agradat molt, amb espai per a la reflexió, partint des de la pràctica per arribar a llocs “desconeguts”."

"Per a mi aquesta formació ha estat clau en el camí d’autoconeixement de mi mateixa com a persona, com a dona i com a mare. Valoro molt positivament el fet d’experimentar allò que es parla en cada sessió i d’abordar-lo des de les diferents dinàmiques. També em resulta molt útil el material complementari que rebem."