top of page

Formació El Roure

L'experiència de recerca pedagògica ens sembla un procés fascinant que ens fa créixer com a persones a càrrec d’infants i adolescents.

Volem nodrir la nostra mirada cap a una percepció i consciència més clara, directa i profunda d’allò que es dóna a les situacions de criança i aprenentatge d’infants i adolescents. Mirem també allò que ens dificulta aquesta percepció com adults afectats pels models familiars i culturals viscuts.

Ens endinsarem en els temes i aspectes fonamentals d’un acompanyament integral i respectuós del creixement dels infants des de la visió i pràctica pedagògica d’El Roure, enriquida pel compartir del grup.

Els monogràfics són experiències col·lectives d’aprenentatge que ens permeten enfocar la mirada en un tema o aspecte concret de l'experiència educativa des de la visió de El Roure enriquida pel compartir en grup. 

Volem compartir la nostra experiència pedagògica a través de les formacions, tant a l'espai d'El Roure com fora, a qualsevol indret de Catalunya, la resta d'Espanya i Hispanoamèrica.

Proposem trobades col·lectives per viure i compartir el procés d’aprenentatge personal. Convidem a que cada participant se senti alhora connectat amb si mateix i amb consciència de pertànyer al grup.

 

El punt de partida són propostes de dinàmiques vivencials tan individuals com grupals. Ens proposem recollir el que ens poden aportar a través del sentir i la reflexió individual i col·lectiva.

 

El company de viatge serà El Roure, la seva línia, recorregut i experiència pedagògica, així com l’aportació de cada participant. El camí, el que cadascú pugui i desitgi recórrer, el que el grup aculli.

 

IMG_0430.JPG

Foto: Paula Casanova

IMG_0428.JPG

Foto: Paula Casanova

Testimonis

Una experiencia donde he podido poner atención en cómo aprendemos, a través de la observación y reflexión pedagógica.

 

Un espacio y tiempo acompañado para poder sintonizar con el diálogo interno en las relaciones. 

Una propuesta en la que he podido abrir los sentidos a la comunicación humana para que el acompañamiento se dé desde la mirada consciente como adulta y el respeto de las necesidades y procesos de las criaturas, tanto en el acompañamiento individual como en el grupal.

Bibi

Aquesta formació va suposar un punt d’inflexió vital en la meva trajectòria docent. Em va canviar la mirada cap a la infància i els seus processos d’aprenentatge, em va oferir un espai vivencial, de recerca i reflexió grupal que em va ajudar a replantejar la meva manera de cuidar i acompanyar de forma holística als nens i nenes. L’escola, els seus espais, envoltats de natura i aquesta formació, avui en dia encara són una inspiració i un dels pilars que sustenten la meva feina com a mestra.

Mercè

Em va connectar amb parts meves que, tot i ser essencials, no miraba ni tenia presents. / 
Es mostrava amb claredat la meva essència i era precisament el que ocultava als demés i a mi mateix.
Marc
Sentir cómo a través de la formación nacen y se nutren nuevas experiencias sobre cómo vivimos la educación. Ver, escuchar y experimentar desde una voz que para mí tiene luz y experiencia.

Anònim

bottom of page