Articles

Selecció d'articles de la revista d'adults El Roure
 

Articles escrits a les revistes anuals per persones vinculades al projecte (en passat i present, famílies, equip pedagògic...) que copsen mirades i expressions diverses entorn de l'experiència, ja sigui a través de la vivència d'una situació concreta o reflexionant sobre temàtiques més àmplies.

 

ESCOLA EL ROURE.

Connecticat, TV Vilafranca del Penedés.
 

Diuen que entre uns i altres ens separen sis persones, alguns en diuen graus, nosaltres en diem històries. El Connecticat és un programa que busca les millors històries per connectar amb l’espectador. Ens mou la curiositat i estem convençuts que les bones històries s’amaguen en els indrets més inesperats. Per això tenim els ulls ben oberts i les orelles despertes. Escoltem el territori per teixir aliances, per cercar talents, connectar idees i bastir un futur on tothom hi té un paper destacat. Ens interessa la cultura, les persones, la sostenibilitat, les ciutats i els pobles, el món rural, la filosofia i l’educació; tot allò que ens envolta i ens fa ser com som, únics!

Veure el vídeo

Vídeos

VISITA A LA ESCUELA EL ROURE.

Autonautas. Enrique Yuste de La casa del Baobab

https://lacasadelbaobab.org/

En aquest vídeo us mostrem algunes de les nostres reflexions i exposem part de les bases que animen la visió d´aquest paradís natural i humà que és El Roure. Aquest vídeo s'emmarca dins de la nostra investigació de Baobab sobre la llibertat, autoritat, autonomia, límits anomenada “Los Autonautas - Viaje a la educación del futuro”.

Veure el vídeo

EL ROURE, UNA ESCUELA VIVA 

Documental de Antonio Laforgia.
 

"L'Antonio va arribar d’Itàlia i des del primer moment va ser com retrobar a un antic amic desconegut. Durant dos anys, a trobades intermitents, s’ha anat  integrant en El Roure, especialment interessat per La Ginesta (etapa de 7 a 11 anys). No tenia pressa, estava obert a què el documental s’anés teixint per mitjà de la comunicació amb cada persona de l'equip, amb les famílies, amb els nens i nenes; primer ell, després la seva càmera. Vam viure un procés de creació orgànic, un corrent viu i flexible d’idees, que s'anaven transformant amb el diàleg entre la relació personal, la vivència del quotidià i els llargs silencis de la distància. El fruit de la seva mirada sobre El Roure és un mirall interessant per a nosaltres. Esperem que sigui suggeridor per a vosaltres".

 

Veure vídeo