top of page

Monogràfics
 

Els monogràfics són experiències col·lectives d’aprenentatge que ens permeten enfocar la mirada en un tema o aspecte concret de l'experiència educativa des de la visió de El Roure enriquida pel compartir en grup.

agresividad.jpg
adolescencia.jpg
tecnologia2.jpg
muerte
espiritualidad2.jpg
CURS 2023-2024

1.-Entendre i atendre l'agressivitat i el conflicte.
14 d'octubre. Begoña González

Escola Congrès-Indians, Barcelona.

Sovint ens veiem desbordats per comportaments com l'assetjament, la rabieta, la manipulació, el conflicte, etc. Tota manifestació agressiva o violenta és expressió que té una funció; està parlant de necessitats que no estan cobertes, de tensions a descarregar, acompanyar i entendre. Podem observar aquest procés i guiar-los amb un acompanyament i comunicació que deixi fos judicis i faciliti la maduració.

2.-Comprendre l'adolescència. Acostament a les seves necessitats.
24 de febrer. Paco Robles.

Escola El Roure, Mediona.

L'adolescència és una etapa delicada i amb freqüència poc entesa. Busquem com generar un vincle que permeti un espai d'escolta i confiança que afavoreixi la consciència, autonomia i responsabilitat sobre si mateix/a, els altres i l'entorn.

3.-Les noves tecnologies a la infància i adolescència; addicció i límits.

23 de març. Begoña González

Escola Congrés-Indians, Barcelona.

Moltes famílies i professionals viuen amb dificultat el reclam dús i abús de la virtualitat (Internet i les xarxes socials, mòbil, etc.) per part de preadolescents i adolescents especialment. Necessitem prendre consciència dels avantatges i els riscos del seu ús a una edat primerenca i dels temors que se'ns manifesten, per poder posar límits sans i clars en aquesta nova convivència.

4.-Viure la mort i el dol amb nenes, nens i adolescents.
15 de junio. Begoña González.

Escola Congrès-Indians, Barcelona.

La vida inclou el néixer i el morir; no obstant això la mort continua sent un gran tabú en la nostra societat, genera por, s'oculta i habitualment no s'acompanya. Com podem revisar les nostres dificultats i oferir una experiència sana de la mort i el duel, perquè els nens, nenes i adolescents puguin viure'l amb naturalitat?

5.-L'espiritualitat, una dimensió oblidada en la criança?
6 de juliol. Begoña González.

Escola Congrès-Indians, Barcelona.

L'espiritualitat és una dimensió humana sovint rebutjada, desconeguda i descurada en la criança. La hi confon amb la religió, la mística o la moral. Com podem posar claredat en aquest camp per a reconèixer i cuidar en la vida quotidiana la connexió amb l'essència que sustenta la vida, tant en nosaltres mateixes com en les criatures?
 

CALENDARI I HORARI
 

 • 7 monogràfics independents en sessions en dissabte.

 • L'horari és de 10h a 14 h.

 • A l'escola Congrès-Indians.
   

APORTACIÓ ECONÒMICA I FORMES DE PAGAMENT
 

 • 40€ un monogràfic

 • 3………..100€

 • 4……..…140€

 • 5………..180€ 

 • Per formalitzar la inscripció s'ha de fer un ingrés pel total de l'import del monogràfic o monogràfics que es vol assistir al número de compte que us facilitarem al rebre la seva sol·licitud d'inscripció.

CERTIFICACIÓ

 • Al final de cada monogràfic es facilitarà un certificat a les participants.

CONTACTE I INSCRIPCIÓ

 • Per formalitzar la inscripció cal enviar un email a:

formacions@elroure.org

 

645 61 18 24

645 38 98 22

Dll - Dv

de 9:30h a 13:30h i 16:30h a 19:30h.

Testimonis

Buenísimo, inspirador, me ha ayudado a enmarcar ideas y conceptos, a poner palabras con un por qué. La metodología fantástica. Increíble el aprendizaje con las dinámicas, muy autónomo ya la vez, ganamos mucho en el compartir.

Oriol

Un conocimiento más preciso de todo lo que significa participar de un proyecto pedagógico como El Roure: el conocimiento de la “forma de hacer”, del acompañamiento emocional y de los aprendizajes, de la resolución de conflictos...

Marta

Me llevo una mochila cargada de aprendizajes y vivencias, también una mochila abierta de dudas, debates, reflexiones... Me llevo crecimiento y evolución. La metodología me ha gustado mucho, con espacio para la reflexión, partiendo desde la práctica para llegar a sitios.

Joan

bottom of page