top of page

Monogràfics
 

2022-2023

Els monogràfics són experiències col·lectives d’aprenentatge que ens permeten enfocar la mirada en un tema o aspecte concret de l'experiència educativa des de la visió de El Roure enriquida pel compartir en grup.

ginestaespai8_roure .jpg
cirerers4_roure .jpg
families7_roure.jpg
heura14_roure .jpg
secundariaelroure.jpg
infants4_roure.jpg
queaprenen17_roure.jpg
Límits que deixen créixer (il·limitadament).
14/01/2023 Begoña González.

 

Sovint els adults que cuidem a nenes, nens i adolescents, estem confusos entre deixar-los sense referències en nom de la llibertat i el respecte, imposar restriccions excessives, intentar convèncer o negociar quan la situació ens desborda. Com assenyalar els límits naturals des de la nostra autoritat i vinculació amorosa?

Entendre i atendre l'agressivitat i el conflicte.
11/02/2023 Begoña González.


Tota manifestació agressiva, i el conflicte que poden provocar, són formes d'energia i tenen una funció; estan parlant de necessitats que no estan cobertes, de tensions que cal descarregar, acompanyar i entendre. Podem observar aquest procés i guiar-los amb un acompanyament i una comunicació que deixi fora judicis i faciliti la maduració.

Aprenent a l'escola... i  a casa. Com generar experiències d'aprenentatge holístic a casa.
11/03/2023 Begoña González.

La curiositat natural i l'impuls d'aprendre estan desperts en tot moment, en qualsevol situació quotidià. No cal tenir un coneixement específic perquè com mares i pares generem i guiar experiències d'aprenentatge que impliquen el cos, el cor i el cap i els diferents àmbits de la cultura. Practicarem com podem fer per aprofitar la riquesa del quotidià i gaudir d'acompanyant als nostres fills i filles també així?

Incloure l'error i la dificultat
(en els processos d'aprenentatge).
15/04/2023 
Paco Robles.

 

L'error i la dificultat són font de canvis i d'aprenentatge no reconeguts a la nostra cultura. Explorar, temptejar, provar, sense por a equivocar-se, és la forma més natural d'aprendre. Integrar la frustració, la decepció, l'enuig que pot arribar en el procés, és necessari per completar l'experiència d'aprendre. Com podem recuperar aquesta naturalitat i transmetre-la així als infants i adolescents en un món que premia i castiga, que jutja, que parla d'èxit i de fracàs?

Comprendre l'adolescència. Apropament a les seves necessitats.
13/05/2023 Paco Robles.

 

L'adolescència és una etapa delicada i sovint poc entesa. Cerquem com generar un vincle que permeti un espai d'escolta i confiança que afavoreixi la consciència, autonomia i responsabilitat sobre si mateix/a, els altres i l'entorn.

La família, empremta fonamental. Apropament  a la sistèmica familiar 08/07/2023 Begoña González.
 

La mare i el pare són determinants a la vida de cada persona, també les relacions dins el sistema familiar i els fets més rellevants de la seva història. És important conèixer les claus que donen equilibri i tranquil·litat a cada individu i a la totalitat del sistema familiar. Com afecten els patrons familiars? Podem reconèixer-los per a ser conscients del què aporten i del què limiten a les criatures.

Qui és aquesta criatura? Observació i acompanyament individualitzat.
15/07/2023 
Begoña González.
 

Sabem que cada criatura és única, té una essència i una personalitat. En la mesura que ens apropem a conèixer-la podrem acompanyar-la amb més encert perquè desenvolupi el seu potencial natural. Explorarem sobre la nostra experiència i observació conscient de qui són els fills i filles.

CALENDARI I HORARI
 

 • 7 monogràfics independents en sessions en dissabte.

 • L'horari és de 10h a 14 h.

 

PLACES
 

 • El nombre màxim de participants per grup és de 20 persones.
   

APORTACIÓ ECONÒMICA I FORMES DE PAGAMENT
 

 • 40€ un monogràfic

 • 3………..100€

 • 4……..…140€

 • 5………..180€

 • 6….…....200€ +1  gratis (total 7)

 

 • Per formalitzar la inscripció s'ha de fer un ingrés pel total de l'import del monogràfic o monogràfics que es vol assistir al número de compte que us facilitarem al rebre la seva sol·licitud d'inscripció.

CERTIFICACIÓ

 • Al final de cada monogràfic es facilitarà un certificat a les participants.

CONTACTE I INSCRIPCIÓ

 • Per formalitzar la inscripció cal enviar un email a:

formacions@elroure.org

 

645 61 18 24

645 38 98 22

Dll - Dv

de 9:30h a 13:30h i 16:30h a 19:30h.

Testimonis

Buenísimo, inspirador, me ha ayudado a enmarcar ideas y conceptos, a poner palabras con un por qué. La metodología fantástica. Increíble el aprendizaje con las dinámicas, muy autónomo ya la vez, ganamos mucho en el compartir.

Oriol

Un conocimiento más preciso de todo lo que significa participar de un proyecto pedagógico como El Roure: el conocimiento de la “forma de hacer”, del acompañamiento emocional y de los aprendizajes, de la resolución de conflictos...

Marta

Me llevo una mochila cargada de aprendizajes y vivencias, también una mochila abierta de dudas, debates, reflexiones... Me llevo crecimiento y evolución. La metodología me ha gustado mucho, con espacio para la reflexión, partiendo desde la práctica para llegar a sitios.

Joan

bottom of page