Escola Viva El Roure

L’escola El Roure va néixer el 2001, amb el concepte d'escola viva. 
És una comunitat d'aprenentatge unida per una visió de l'educació inspirada pel Seitai, la Sistèmica i l'experiència quotidiana entre famílies, professionals i criatures. El propòsit és acompanyar a les criatures en el seu creixement i a les mares i pares en la seva funció.

L'escola El Roure iniciar la seva trajectòria el 2001 en una finca rústica del municipi de Mediona, a l’Alt Penedès (Barcelona). La van fundar la Begoña González i en Cristóbal Gutiérrez, com un pas més en l’evolució del seu concepte d’escola, que van anomenar escola viva, després de fundar La Casita el 1996 al barri de Gràcia de Barcelona.

Les arrels del projecte educatiu són l’experiència de criança, l’experiència amb el Seitai i la Sistèmica familiar...

Inicialment l’aprenentatge és una dinàmica vital ineludible; es tracta del procés d’integració de noves comprensions destinades a fer evolucionar la vida del nostre organisme. De forma  natural sempre estem aprenent i aprenem d’una manera global i interrelacionant les nostres dimensions: la física-energètica, l'emocional, l’intel·lectual.

A El Roure tenim dues etapes diferenciades i en relació: Els Cirerers, per a nens i nenes entre 3 i 6 anys i La Ginesta i L'Arbreda, per a nenes i nens entre 7 i 12 anys.

Considerem que cada etapa requereix un espai i un ambient propis, però trobem enriquidora la convivència d’edats. És per això que afavorim formes i situacions d’intercanvi entre els tres grups.

El Roure és un espai de trobada i acompanyament entre famílies i equip pedagògic entorn de l’experiència de la criança infantil. 
Aquest acompanyament té dos vessants: d’una banda, un ambient respectuós i ric en vivències per a les nenes i els nens en un context col·lectiu i, de l’altra, una comunicació amb mares i pares que convidi a l’observació, la percepció sensible i la reflexió per donar suport i enriquir l’experiència de criança dels fills.